2021. január 4., hétfő

GYERMEKEK MESÉJE: MEGKEZDETT TÖRTÉNET FOLYTATÁSA - HÓEMBER

Ajánlás a téma bejelentéséhez:

 Kedves gyerekek!

Mesét fogtok hallani, egy hóemberről. Csak az első részét mondom én, a mese többi részét, majd nektek kell kitalálnotok. Legyetek nagyon figyelmesek!

1. kép   Nagy hó hullot éjszaka. Három jó barát Kati, Zsuzsi és Pisti, reggel hamar eldöntötték, hogy hóembert fognak készíteni. Így összegyűjtöttek mindent, amiről úgy gondolták, hogy szükséges lehet. Pisti egy lyukas piros fazakat és krumplikat hozott. A fazakat fejfedőnek, a krumplikat gomboknak a hóember ruhájára. Kati aszalt szilvát hozott és egy banánt, gondolta szép lesz a szilva szem és a banán száj, mert azzal szépen mosolyog majd. Zsuzsi egy sárgarépát orrnak, egy rossz sálat és egy elhasznált seprűt készített elő. Aztán munkához láttak. 

2. kép    Elkészült a hóember. Mire végeztek lassan esteledett, így a gyermekek hazamentek. Egyedül mosolygott a hóember banán szájával. 

3. kép     Nem sokáig csodálkozott csendben a téli éjszakában. Nemsokára léptek zaját hallotta. egy nyuszi, egy őzike és egy vadmalac közeledtek kíváncsian. Épp élelmet kerestek, mikor a kertek végében észrevették a furcsa alakot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése