2020. december 18., péntek

FEJLESZTŐ JÁTÉK ÖTLETEK- Sata Ramóna

 Megmutatom, egy pár karácsonyi jelképet ábrázoló kártyával milyen játékokat játszottunk:

  1. Román nyelven nagyon egyszerű mondatokat gyakoroltunk.
  2. Memóriajátékot játszottunk, román nyelven neveztük meg.
  3. A figyelem, megfigyelő képesség fejlesztéséért kártyákat ragasztottam gyurmaragasztóval egy lapra. Felhívtam a figyelmet, nézzék meg jól, valami meg fog változni. Egyet elvettem, megkérdeztem, mi hiányzik. A kicsiknek csak két kártyát tettem, a nagobbaknak hármat, majd négyet. Ezt képernyőmegosztással is meg lehet valósítani, de nekem most ki volt nyomtatva a kártya.
  4. Nyelvi játékot is játszottunk: Én egyet mondok, te mondj többet! Mutattam egy kártyát, amit megneveztünk, aztán a párját is felemeltem, a gyermekeknek többes számban kellett mondani, pl. gömb- gömbök





KARÁCSONYI ÜDVÖZLŐLAP KÉSZÍTÉSE - Sata Ramóna

 Üdvözlőlap készítése:

Egy zöld lapot kettőbe hajtok, az lesz az alap. Egy fél fehér lapot kettőbe hajtok, széleiből keskeny csíkot levágok, így amikor majd ráragasztom a zöldre, látszani fog egy keskeny zöld keret. A fehér, félbehajtott lapon a zöld vonalak mentén bevágok. Kinyitom a lapot, ráragasztom a széleit a zöldre, majd egyenként lefele hajtom a csíkokat, Havasnak tűnő fenyő lesz belőle. Egy csillagot, vagy csokrot ragasztok a tetejére, majd piros keskeny papírcsíkból keretet ragasztok.






Rövid gyakorló videó. Román nyelv gyakorlásához 9



 

Rövid gyakorló videó. Román nyelv gyakorlásához 8



 

Rövid gyakorló videó. Román nyelv gyakorlásához 7